Kıbrıs

Kıbrıs Türk halkı, ilelebet bağımsız ve özgür yaşayacak –

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bir anma etkinliğinde yaptığı konuşmada 50 yıldan fazla federal temelde bir anlaşma için müzakere masalarında, Kıbrıs Türk halkının iyi niyetine rağmen zaman kaybedildiğini belirtti.

Cumhrbaşkanı Tatar, KKTC’nin, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın ardından Türk Devletler Teşkilatı’na gözlemci üye olduğunu da belirterek, KKTC’nin statüsünün her geçen gün yükseldiğini belirtti.

Tatar, “KKTC artık bir gerçektir, tanısınlar veya tanımasınlar bir realitedir. 60 yıldan sonra buradaki otoritenin ortadan kaldırılması ve bizleri başka yerlere yama yapmalarını asla kabul etmeyiz, etmeyeceğiz” vurgusu yaptı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs’ta bir anlaşma olacaksa, KKTC devletinin bu anlaşmanın bir parçası olması gerektiğinin altını çizdi .

Tatar, ““Bu statü ile şu anda uluslararası camiadan talebimiz, ‘Bir anlaşma olacaksa, KKTC devleti bu anlaşmanın bir parçası olacaktır. Aksi takdirde müzakere masasına oturmuyoruz’ diyoruz. Ve üç yıldır yürütülen bu mücadeleye Türkiye’nin tam desteği var” şeklinde konuştu.

Hala, ‘bir kez daha’ denildiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, “Şehitler veren, acılar çeken, fedakarlık yapan, milli bir değeri temsil eden Kıbrıs Türk halkı olarak tükürdüğümüzü yalayamayız” diye konuştu.

Tatar, “Sıfır asker, sıfır garantinin” Kıbrıs Türkü ve Türkiye tarafından kabul edilemeyeceğinin de bir kez daha altını çizdi.

Kıbrıs Türk halkının, ilelebet bağımsız ve özgür yaşayacağını kaydeden Tatar, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin, KKTC’nin 40 mil uzağında olduğunu söyleyerek, “Anavatan, yavru vatan, Mavi Vatan. Bu üçlü birlikte geleceğe daha emin adımlarla yürüyecektir. Ve gelecekte Kıbrıs Türk halkı çok daha refah dolu, müreffeh yarınları yakalayacaktır” dedi.

Bir yanıt yazın