Kıbrıs

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası eylemlerini sürdürüyor

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nın (KTOEÖS) , tam gün eğitime geçilmesine karşı başlattıkları eylemleri devam ediyor…

Bu kapsamda İskele Evkaf Türk Maarif Koleji, Lapta Yavuzlar Lisesi, Polatpaşa Lisesi ve Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesinde öğleden sonra ders yapmama eylemi gerçekleştiren sendika, eğitim politikalarından dolayı Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nu eleştirdi.

İskele Evkaf Türk Maarif Koleji’nde açıklama yapan Sendika Başkanı Selma Eylem, öğretmenlerin özlük hakları ve çalışma koşullarına yönelik bir saldırı olduğunu iddia ederek, tam gün eğitime geçilmesi için gereken altyapının hazır olmadığını savundu.

Eğitimin içinin boşaltılmaya çalışıldığını iddia eden Eylem, depreme dayanıksız okul binaları bulunurken tam gün eğitimin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Sendika genel Sekreteri Tahir Gökçebel de özellikle İskele bölgesinde hiç Türkçe bilmeyen öğrencilerin eğitimde sorun yaşanmasına neden olduğuna değinerek, sorunun giderilmesine yönelik ciddi bir adım atılmadığını savundu.

Gökçebel, tam gün eğitime karşı olduklarını ve bu yönde başlattıkları eylemlerinin devam edeceğini de söyledi

Bir yanıt yazın