Yaşam

Kıbrıs Türklerinin mücadelesi “Gol Atan Cepheye” belgeselinde anlatılıyor

 

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı desteğiyle hazırlanan “Gol Atan Cepheye” belgesel filminin gösterimi Ankara’daki CerModern Sanat Galerisi’nde gerçekleştirildi.

Kıbrıs Türklerinin 1950’lerde kendilerine yönelik başlatılan saldırılar karşısında varoluş mücadelesinde futbolun üstlendiği rolü, dönemin tanıkları üzerinden anlatan belgeselin yönetmenliğini yönetmen Erdal Hoş üstlendi.

Hazırlık çalışmaları Kasım 2020’de başlatılan belgesel film için, 1950-1974 yılları arasındaki mücadelede aktif rol almış çeşitli meslek gruplarından kişilerle görüşmeler yapıldı.

TİKA Başkanı Serkan Kayalar, yaptığı açıklamada, belgeselin dünya genelinde sinema festivallerinde yer almasını arzuladıklarını ve bu şekilde Kıbrıs Türklerinin davasının birçok ülkede insanlara ulaşmasının sağlanmasını hedeflediklerini belirtti.

Belgeselin Yönetmeni Erdal Hoş ise futbolun Kıbrıs Türklüğünün var olma sürecinde teşkilatlandırmada önemli bir vasıta, ‘biz’ duygusunu vererek moral değerlerde yükselme rolleri üstlendiğini belirtti.

Hoş 1950’den 1974’e kadar süren süreçte Kıbrıs Türklüğü için ‘Futbol asla sadece futbol değildi.” ifadelerini kullandı.Gösterime, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ve diğer davetliler katıldı.

Bir yanıt yazın