Kıbrıs

Kıbrıslı Türkler, Avam Kamarası Başkanının KKTC’yi de ziyaret etmesini istiyor

 

İngiltere’deki Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyinden (CTCA) yapılan açıklamada, “İngiltere, Kıbrıs müzakerelerinde garantör. Biz Kıbrıslı Türkler olarak, Parlamento Başkanı Lindsey Hoyle’un Kıbrıs’ı ziyaret ederken bu değerli fırsatı değerlendirmesini ve ziyaretini kuzeydeki Kıbrıslı Türk yetkilileri de kapsayacak şekilde genişletmesini bekliyoruz.”denildi.

Açıklamada, Kuzey Kıbrıs’a yapılacak bir ziyaretin “eşitliği göstereceği ve KKTC ile İngiltere arasında yeni müzakereler için olumlu bir adım olacağı” belirtildi.

Genç Kıbrıslı Türkler Derneğinin açıklamasında ise “İngiltere’yi temsil edenlerin, Kıbrıslı Türkler’e ve Kıbrıslı Rumlar’a eşit davranması önemli. Ne yazık ki İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıslı Türkler’e karşı sistematik olarak ayrımcılık yapılan ve ırk temelli önyargılı bir politika uyguluyor.” ifadesine ver verildi.

Metinde Hoyle’un olası bir ayrımcılıktan kaçınmak için Kıbrıslı Türk temsilcilerle de görüşmesinin hayati önem taşıdığı savunularak, “Kıbrıslı Rumlar, Kıbrıslı Türkleri temsil etmiyorlar, asla temsil etmediler ve asla etmeyecekler.” denildi.

Hoyle’nin, bugün başlayacak ve  3 gün sürecek Kıbrıs ziyareti sırasında  adadaki İngiliz üslerini ziyaret etmesi, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nicos Anastasiades ve diğer yetkililerle görüşmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın