Kıbrıs

KKTC 40 yaşında ..KKTC Ankara Büyükelçisi Korukoğlu beraberindeki heyetle Anıtkabir’i ziyaret etti – Zımba Haber

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 40. yıldönümü dolayısıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu beraberindeki heyetle Anıtkabir’i ziyaret etti.

Büyükelçi Korukoğlu, mozoleye çelenk koyduktan sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek Anıt Özel Defteri’ni imzaladı.

Korukoğlu, Anıt Özel Defteri, Kıbrıs Türk halkının bugün çatısı altında güven ve huzur içinde yaşamakta olduğu devletine, maruz kaldığı insanlık dışı saldırı ve haksızlıklara karşı uzun yıllar boyunca verdiği destansı mücadelenin sonunda kavuştuğu yazdı.

Konuloğlu’nun deftere yazdığı ifadelere şöyle: ” Kıbrıs Türk Halkı eşsiz önderliğiniz de, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türk halkının büyük mücadelesinden ilham alarak, ilke ve inkılaplarınız ışığında 15 Kasım 1983’te kurduğu devletiyle, azınlık olarak yaşamayı kabul etmeyeceğini, egemenliğinden ve bağımsızlığından vazgeçmeyeceğini dünyaya ilan etmiştir. Kıbrıs Türk halkının güvencesi olan Cumhuriyetimiz, bağımsız ve egemen bir devlet olarak sonsuza dek yaşayacak ve tam bir asır önce kurduğunuz Türkiye Cumhuriyeti’nin her alandaki koşulsuz desteğiyle kalınmaya ve güçlenmeye devam edecektir.”

Büyükelçi Korukoğlu, bu akşam KKTC’nin 40. kuruluş yıldönümü nedeniyle resepsiyon verecek.

BRT

Bir yanıt yazın