KıbrısManşet

KKTC-Bodrum arası doğrudan seferler başladı

Fly Kıbrıs Havayolları, Ercan Havalimanı ile Bodrum-Milas Havalimanı arasında düzenli uçuşlara başladı. Uçuşlar haftada 2 gün olmak üzere 27 Eylül tarihine kadar devam edecek.

İlk uçuş dün gerçekleştirildi ve 168 yolcu taşındı. Uçuşlar çarşamba ve cumartesi günleri yapılacak. Uçuşların tanıtım toplantısı, Gümbet Mahallesi’ndeki Doria Otel’de düzenlendi ve toplantıya KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da katıldı.

Fly Kıbrıs Havayolları Kurucu Ortağı Rauf Denktaş, toplantıda yaptığı konuşmada, “Bugün itibariyle Bodrum ve Ordu uçuşlarımızı başlatmış bulunuyoruz. Temel hedefimiz, Ana Vatan ile Yavru Vatan arasındaki güçlü bağları daha da kuvvetlendirmektir” şeklinde ifade etti.

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ana vatanı Türkiye ile daha sıcak ilişkiler kurarak havayolu şirketlerinin hızlı bir şekilde kurulmasını sağlamak için ciddi çabalarımız oldu. Uzun süredir uçak bilet fiyatlarından şikayetçiydik. Uçak biletlerinin daha uygun hale gelmesi için Türkiye’deki yetkililerle görüşmeler gerçekleştirdik. Kısa bir süre önce Cumhurbaşkanımızın KKTC’ye yaptığı ziyarette de aynı konuları ele aldık. Cumhurbaşkanımızın önümüzdeki günlerde KKTC’ye gelecek yolcuların istediğimiz rakamlara inmesi talimatını verdiğine şahit olduk. Bu güzel çabalar sonucunda Fly Kıbrıs Hava Yolları’nın kurulmasıyla birlikte uçak bilet fiyatlarında önemli bir indirim gerçekleşti.”

Bir yanıt yazın