KıbrısManşet

KKTC Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Raif Çukurovalı’dan yeni yıl mesajı

KKTC Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Raif Çukurovalı, 2023 yılında meydana gelen üzücü olaylara dikkat çekerek, tüm olumsuzluklara rağmen 2024 yılının insanlık adına yeni umutlarla dolu bir yıl olması temennisinde bulundu.

Birlik adına Başkan Raif Çukurovalı tarafından yapılan açıklama şöyle;

“Değerli Meslektaşlarım ve Saygıdeğer Vatandaşlarım.

Ülke olarak 2023 yılına, Türkiye’de meydana gelen depremde, başta şampiyon meleklerimiz olmak üzere kaybettiğimiz vatandaşlarımızın üzüntüsü ile başladık.

Devam eden Rusya Ukrayna savaşı ve tüm Dünyadaki yüksek enflasyon oranına ülkemizde döviz kurlarının sürekli yükselmesi de eklenince ekonomik açıdan sıkıntılı bir yıl geçirdik. 2023 yılı, ülkemizde trafik kazalarının öne çıktığı Dünya genelinde ise Doğal Afetlerin arttığı bir yıl oldu. Ülkemizde trafik kazalarının azaltılması yönünde bilimsel araştırmalar yapılarak ciddi kararlar alınması artık kaçınılmaz olmuştur. Dünya genelinde ise Depremler, sıcaklıkların yükselmesi ve seller nedeniyle binlerce kişi hayatlarını kaybetti. Bu yöndeki tedbirlerin de ülkemizde alınması gerekir.

Yılın sonuna yaklaşırken başlayan İsrail Filistin savaşında binlerce suçsuz insanın özellikle çocuklar ile kadınların öldürülmesinin üzüntüsünü ve sessiz kalan ülkelerin şaşkınlığını yaşıyoruz. Tüm bu olumsuzluklara rağmen yeni umutlar ile yeni bir yıla giriyoruz.

2024 yılının ülkemiz ve dünya insanlığı adına Sağlık, Barış, Bolluk ve bereket yılı olmasını temenni eder, herkesin yeni yılını en içten dileklerimle kutlarım.”

Bir yanıt yazın