Genel

KKTC’de çalınan araç Limasol’da bulundu!

 

İnönü köyünde evinin önünde park halinde bulunan arabası çalınan Mehmet Erbil Taşer isimli vatandaş, arabasının Limasol’da bir camı kırık vaziyette bulunduğunu belirtti.

GK 081 plakalı Mitsubishi Strada markalı arabası çalınan ve sosyal medya üzerinden aracın bulunduğuna dair paylaşımda bulunan Taşer, arabasının bir kapı camının kırık olduğunu belirterek, “Camı kırıp direksiyonun altından düz kontak yapmışlar. İki kesimin polis teşkilatı gerekli işlemleri yaptıktan sonra alabileceğim. Buna da şükür. Umarım failler yakalanır da benzer olaylar yeniden olmaz” dedi.

1 PAKET SİGARA DEĞİL, BENZİN DEĞİL KOSKOCA ARAÇ! HESABINI KİM VERECEK?

Çift kabin bir aracın ülkemizde bu denli basit bir şekilde çalınması, akabinde bulunamaması ve bir müddet sonra aracın Güney Kıbrıs’ta Limasol’da bulunması akıllarda bir sürü soru işaretleri bıraktı. Aracın sınırı nasıl geçtiği hakkında hiçbir açıklama yokken, yetkili ve sorumlulardan zafiyetin nereden kaynaklandığına dair somut bir açıklama bekleniyor.

Koskoca bir araç bile sınırdan bu kadar rahat bir şekilde kaçak olarak geçtiğine göre, sınırda ciddi tedbir düzenlemelerinin çok hızlı bir şekilde yapılması gerekiyor.

Bu durum bizlere, basit bir hesaplama ile Kuzey-Güney arasındaki uyuşturucu kaçakçılığı, insan kaçakçılığı, mal, ürün, yiyecek, içecek, giyecek, akaryakıt, eşya vb. gibi şeylerin kaçakçılığının veya suç işleyenlerin sınır ihlallerinin hesaplamayacak boyutta olduğunu gözler önüne seriyor.

TÜM SINIR BOYU KAMERA TAKILSIN

Vatandaşın bir hayli huzursuz olup rahatsızlık duyduğu bu gibi konularda, yetkililerin hemen bir ihaleye çıkıp gerekli kaynağı ivedi bir şekilde sağladıktan sonra acilen, tüm sınır boyunca, en küçük bir firenin verilemeyeceği şekilde kameralar ile donatması gerekiyor. Yada daha da zoru, her 10 metre arası tam techizatlı askerleri sınır boyunca görevlendirmeleri gerekiyor. Başka bir çözüm ise arada zaten güvenli geçişli sınır kapıları olan 2 ülke arasına, Berlin Duvarı örneği. Firesiz bir şekide yüksek tel, set, duvar gibi şeyler kaçakçılığı önleyebilecek düzeyde. Şayet yıllarca devam eden ve büyük çoğunluğu tespit edilemeyen kaçakçılık ancak bu şekilde son bulur. En son çare ise komple barikatları, sınır kapılarını, kontrollü geçişleri kaldırıp tamamen açmak… Yoksa bunlardan herhangi birisi uygulanmazda zaten barikatın anlamı kalmıyor…

Bir yanıt yazın