Kıbrıs

KKTC’nin TÜRKPA’ya gözlemci statüsü elde etmesi memnuniyetle karşılandı – Zımba Haber

Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Konseyi 10’uncu Zirvesi’nin Astana Bildirisi de yayımlandı.

Bildiride Türk dünyasının ayrılmaz parçası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, TÜRKPA ve Türk Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği nezdinde gözlemci statüsü elde etmesinin memnuniyetle karşılandığı da vurgulandı.

Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Konseyi 10. Zirvesi’nin sonuç bildirisi kabul edildi.

Bildiride, liderlerin Türk halklarının ortak tarih, dil, kültür, gelenek ve değerleri temelinde Türk Devletleri Teşkilatı çerçevesinde çok taraflı işbirliğini ilerletmeye yönelik kararlılıklarını teyit ettiği belirtildi.

Astana Bildirisi’nde, üye ülkelerin, Türk dünyasının çıkarlarını ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konularda bütünlüklü bir tutum geliştirilmesi amacıyla istişarelerde bulunmasının önemine de vurgu yapıldı.

Bildiride Türk dünyasının ayrılmaz parçası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, TÜRKPA ve Türk Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği nezdinde gözlemci statüsü elde etmesinin ve Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın Türk Devletleri Teşkilatı’ndaki gözlemci statüsünün memnuniyetle karşılandığı da kaydedildi.

Astana Bildirisi’nde ayrıca, bir sonraki Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Konseyi Zirvesi’nin 2024 yılında Kırgızistan’da yapılmasına karar verildiği de belirtildi.

Bir yanıt yazın