DünyaManşet

Kosova, Schengen bölgesine vizesiz seyahate hazırlanıyor

Kosova, Schengen bölgesinde vizesiz seyahate hazırlanıyor. Başkent Priştine’nin ana meydanında, vatandaşlara yönelik bilgilendirme kampanyası gerçekleştirildi. Kosova vatandaşları, 1 Ocak 2024’ten itibaren Schengen bölgesine 180 günlük süre içinde 90 güne kadar vizesiz seyahat edebilecek. Başbakan Kurti, burada yaptığı konuşmada, Schengen bölgesine vizesiz seyahatin Kosova vatandaşları için çok uzun ve gecikmiş bir süreç olduğunu söyledi.

Vizesiz seyahatin, tüm vatandaşların kazanımı olduğunu, suç ve yolsuzlukla mücadelenin vize rejiminin kaldırılmasının nedenleri arasında yer aldığını belirten Kurti, şu ifadeleri kullandı:

“Vatandaşlar olarak hepimiz dikkatli olmalıyız çünkü kuralları ihlal etmek para cezasına ve Schengen bölgesine giriş yasağına yol açabilir. Ülkemiz adına elde edilen bu büyük başarıdan dolayı sizi bir kez daha tebrik ediyorum ve bundan sonra özgürce seyahat edebileceksiniz. Bu bizim her zaman hak ettiğimiz bir şey ancak önümüzdeki yıl 1 Ocak’tan itibaren hayata geçecek.”

Bir yanıt yazın