Kıbrıs

KTAMS, KAMU-SEN ve KAMU-İŞ Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde 1 saatlik uyarı grevi yaptı

KTAMS, KAMUSEN ve Kamu-İş; mahkemelerde yaşanan sorunlara dikkat çekmek için 10:00- 11:00 saatleri arasında Lefkoşa Mahkemeleri’nde 1 saatlik uyarı grevi yaptı.Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Başkanı Güven Bengihan uyarı grevi sırasında yaptığı açıklamada mahkemelerde yaşanan sorunlara dikkati çekmek amacıyla taleplerini basın yolluyla da duyurmak istediklerini belirtti.

Bengihan, mahkemelerin ülkede en güvenli kurumların başında geldiğine vurgu yaparak, işbirlik içerisinde varolan sorunların aşılabileceğini ifade etti.Mahkemelerde çalışanlarla ilgili görev, yetki ve sorumlulukların tüzükle yürütülmekte olduğuna dikkati çeken Bengihan, sendikanın ilgili yasada belirtildiği şekilde Teknik Kurul’da yer alması gerektiğinin altını çizdi.

Yasa, tüzük ve yönetmeliklerin keyfi uygulamalar olmadığınaişaret eden Bengihan, aranan nitelikler, barem düzenlemeleri ve unun gibi konularla ilgi yapılacak çalışmaların Teknik Kurul’da ele alınması gerektiğini ve bu teknik kurulda sendikaların da yer alması gerektiğinin altını çizdi.

Güven Bengihan, “Çalışanlarla ilgili baremler düzenleniyor, ancak sendikaların ve çalışanların haberi olmadan yapılıyor. Bu kabul edilemez. Özellikle de mahkemeler gibi saygın bir kurumda. Mahkemeler maalesef kendi çalışanlarının temsilcisi olan sendikaları Teknik Kurul’a kabul etmiyor” diye konuştu.

Sendikaların mahkemeye saygısı olduğunu ancak bunun çalışanların haklarını aramayacağı anlamına gelemeyeceğini de belirten Bengihan, Personel Dairesi Müdürü’nün de söz konusu görev, yetki ve sorumluluk çalışmaları ile Teknik Kurul oluşturulması gerektiğini belirttiğinin altını çizdi.

Bengihan, söz konusu binaya personelin ancak İş Sağlığı ve Güvenliği denetiminin yapılması ve iş koşullarına uygun çalışma ortamı bulunduğuna dair rapor vermesi ile taşınabileceğine işaret etti. Mahkemelerin yeterli bütçesi olmadığını bildiklerini ifade eden Bengihan, çalışanların sağlıklı ve huzur içinde çalışabilmesi için gerekli olan maddi katkıyı sağlamaya hazır olduklarını kaydetti.

Kamu Görevlileri Sendikası Genel Başkanı Metin Atan ise var olan eksikliklerin ve sorunların diyalok ve istiğşare ile çözümlenmesinden yana olduklarını belirterek, bunun olmaması durumunda eylemlerin süreceğini kaydetti. BRT

Bir yanıt yazın