Kıbrıs

KTAMS ve KAMU-SEN, KHK Başkanı’nın uygulamaları gerekçesiyle eylem yaptı

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ve Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMUSEN), Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) Başkanı Ömer Köseoğlu’na yönelik iddialarını Cumhurbaşkanlığı önünde yaptığı eyleme taşıdı.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, Köseoğlu’nun Başbakanlık Müsteşarı iken fırsat eşitliğine aykırı şekilde isthdam yaptığını ileri sürdü.Yüksek İdare Mahkemesi’nde açılan davanın hala sonuçlanmadığına işaret eden Bengihan, “Davası sonuçlanmayan birisini, Cumhurbaşkanı, Komisyon Başkanı olarak atıyor. Bu noktada Cumhubaşkanı Tatar’ın da sorumluluğu vardır.” dedi.

Kamu Hizmeti Komisyonun itibarının zedelenmemesi için ve gerekli adımların atılması için mücadeleden vazgeçmeyeceklerini dile getiren Bengihan, “Meydanı boş bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

Kamu-Sen Başkanı Metin Atan da, “Bizi tutuklattı biz ülkenin itibarlı sendikalarıyız” ifadelerini kullanarak Cumhurbaşkanı Tatar’ın gerekeni yapmasını istedi.

Metin Atan, kapıyı kilitlemeleri gibi bir şeyin olmadığını da söyledi.

Atan, kendilerinin olduğu odada ise ses kayıt cihazı olduğunu kayıt cihazının sınav bittikten sonra da kaydına devam edildiğini, bununla ilgili polise suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı’na iletilmek üzere hazırlanan dilekçe kapıda ilgililere teslim edildi.

Bir yanıt yazın