Kıbrıs

KTBB ile YDÜ Hukuk Fakültesi ‘İnsan Hakları Sempozyumu’ gerçekleştirdi

Kıbrıs Türk Barolar Birliği (KTBB) ve Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi iş birliğiyle düzenlenen İnsan Hakları Sempozyumu Yakın Doğu Üniversitesi’nde gerçekleştirdi.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Eski Yüksek Mahkeme Yargıcı ve Yüksek Yönetim Denetçisi Emine Dizdarlı, insan haklarının temel kavramlarını anlattı.Dizdarlı, dünyadaki her insanın eşit haklara sahip olduğunu vurguladı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Sözleşmesi’nin KKTC Anayasası ve hukukunun bir parçası olduğunu belirten Dizdarlı, insan haklarının hem dünyada hem de ülkemizde daha verimli bir noktaya taşınmasını arzu etti.

Sempozyuma video konferans yoluyla katılan Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı da, düzenlenen sempozyumla insan hakları konusunda yapılacak çalışmaların ülkeye ışık tutacağını belirtti.

YDÜ Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Yeter Tabur da, sempozyumla toplumda insan hakları kültürünün oluşturulmasının, anlaşılmasının, korunmasının ve geliştirilmesinin amaçlandığını söyledi.

Tabur, kamu kurum ve kuruluşlarla, sivil toplum örgütleriyle ortaklaşa proje ve etkinlikler gerçekleştirerek ülkede insan hakları ile ilgili girişimlerin yaygınlaştırılmasını temenni ettiğini de belirtti.

Konuşmaların ardından oturumlara geçildi.

Bir yanıt yazın