Kıbrıs

KTOEÖS basın toplantısında eğitimde çözüm bekleyen sorunları sıraladı

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), eğitimdeki sorunlar konusunda basın toplantısı düzenledi

   

     Sendika Başkanı Selma Eylem basın toplantısında, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun eğitimi gözden çıkardığını savunarak bunun, eğitimle ilgili hiçbir şey yapmamasından anlaşıldığını kaydetti.

    Selma Eylem, eğitimde birçok sorun bulunduğunu, bunlar arasında bazılarının ivedi olduğunu da belirterek bunların, Deprem testi yapılmayan 5 okulun akıbeti, bazı okulların sınıf sayılarındaki hatırı sayılır artış, bazı sınıflarda Türkçe bilmeyen öğrenciler konusu ve sınıf geçme tüzüğü konuları olduğunu söyledi.

   

    Bütün bu sorunların çözüm beklediğine işaret eden Eylem, Milli Eğitim Bakanının öğretmeni karşısına alarak sorun çözemeyeceğini anlaması gerektiğini belirtti.

   

      Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Tahir Gökçebel de  hazırlanan basın açıklamasını okudu.

     Gökçebel, Meclisten geçirilen Öğretmenler Değişiklik Yasasından sonra sendika ve Bakanlık arasında 5 başlıkta bir mutabakat metni imzalandığını ancak Eğitim Bakanının gereğini yapmadığını ileri sürdü.

    Milli Eğitim Bakanının bilinçli olarak kamusal okullara gerekli bütçe ve yatırımı yapmayarak, öğretmene saldırarak, özel okulları mı destekliyor? Sorusunu soran Gökçebel, sendikanın saldırılara boyun eğmeyeceğini, nitelikli, bilimsel, ücretsiz kamusal eğitim için mücadelesini sürdüreceğini kaydetti.

Bir yanıt yazın