Kıbrıs

KTOEÖS, Maliye Bakanlığı önünde eylem yaptı

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) , göç yasası kapsamındaki öğretmen ve tüm çalışanların haklarını savunmak için Maliye Bakanlığı önünde eylem düzenledi.

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, eylemde yaptığı açıklamada, Türk Lirasının kullanımına ve yüksek enflasyona işaret ederek, halkın alım gücünün düştüğünü, asgari ücretlilerin açlık sınırı altında yaşamakta olduğunu ileri sürdü.

Eylem, hayat pahalılığının gerçeği yansıtmadığını ve bu oranda maaşlara yapılan artışın alım gücünü koruyamadığını da savundu.

Tün çalışanların insanca bir yaşam ücretine, sendikalı olmaya, güvenceli ve eşit çalışma koşullarına sahip olmaya hakkı vardır diye konuşan Eylem, “ Asgari ücret, insanca yaşanacak düzeyde belirlenmelidir” dedi.

Eylem, “ Çalışanlar arasında adaletsizlik yaratan göç yasası ve sosyal güvenlik yasası kaldırılmalıdır. Hayat pahalılığının hesaplanma biçimi realiteye dönüştürülmelidir. Vergi adaleti sağlanmalı, düşük gelirliler rahatlatılmalıdır. Sendikamız insanca bir yaşam için, eşitlik adalet için mücadel etmeye devam edecektir.” Dedi.

KTOEÖS Genel Sekreteri Tahir Gökçebel ise , çalışanların sesine kulak verilmesi gerektiğini kaydederek, önerilerini maddeler halinde sıraladı.

Bir yanıt yazın