Kıbrıs

KTOEÖS, tam gün eğitime yönelik düzenlediği anket sonucunu açıkladı –

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), okullarda uygulanan yeni programı değerlendirmek için öğrencilere, öğretmenlere, velilere ve okul yöneticilerine yönelik hazırladığı anketin veri sonuçlarını basın toplantısı ile paylaştı.

Sonuçlara göre %90 oranının üstünde öğrenci, öğretmen, veli ve idarecinin tam gün eğitim programı uygulamasından memnun olmadıkları, uygulamanın öğrencilere olumlu katkı yapmadığı ve uygulamanın kaldırılması gerektiğinin saptandığı belirtildi.

Sendika Merkez Binasında gerçekleştirilen basın toplantısında, uygulamanın kaldırılması yönünde 2’nci dönem ara sınavlarının tamamlanacağı 1 Nisan’a kadar adım atılmaması durumunda, tam gün eğitim programının yılsonuna kadar tüm okullarda uygulanmaması kararının alındığı da açıklandı.

Basın toplantısında konuşan Kıbrıs Türk Orta Eğitim ve Öğretmenler Sendikası Eğitim Sekreteri Adnan Zekai, yaptırdıkları anket sonucunun Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, ciddiye alınarak bir an önce geri çekilmesini istediklerini söyledi.

Sendika başkanı Selma Eylem de uygulamanın eğitim kalitesine hiçbir olumlu katkı sağlamadığını savundu.

Eylem, uygulamanın kaldırılması yönünde mücadelelerinin devam edeceğini belirtti.

Bir yanıt yazın