Kıbrıs

KTOEÖS yetkilileri Hala Sultan İlahiyat Koleji önünde basın açıklaması yaptı; Cuma günü greve gideceğini duyurdu

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) yetkilileri Hala Sultan İlahiyat Koleji önünde basın açıklaması yaptı.Sendika Başkanı Selma Eylem, öğretmenin çalışma koşullarına ve haklarına saldırı yapıldığının bir örneğini de Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde gördüklerini vurguladı.Türkiye’den getirtilen bir öğretmenin hiyerarşik yapı bozularak okulda adaletsiz bir şekilde görevlendirildiğini öne süren Eylem, ancak sözkonusu öğretmenin bakanlık tarafından görevden alındığı yönünde bilgi aldıklarını kaydetti.

Bir gazetede bu konuyla ilgili görevlendirmenin ne şekilde yapıldığına dair bazı unsurların deşifre edildiğine işaret eden Eylem, gazetenin ortaya çıkardığı unsurlarda sendika ve öğretmenleri hedef alan bazı söylemler nedeniyle suç duyurusunda bulunacaklarını da söyledi.

Eylem, “ Görevlendirmenin elçilik eliyle yapıldığı belirtiliyor. Ve sendikalı öğretmenlerimizi hedef alan ifadeler yer almıştır. Öğretmenlerimiz yalnız değildir. Yetkilileri derhal göreve çağırıyorum. Söz konusu öğretmenin bakanlık tarafından görevden alındığı söyleniyor biz bunun takipçisi olacağız.” ifadelerini kullandı.Eylem, çağdaş, laik bir eğitim için, toplumsal dönüşümün karşısında olmak için mücadelenin süreceğini de belirtti.

Sendika Genel Sekreteri Tahir Gökçebel de, “bu kadar işsiz öğretmenimiz varken yurtdışından 2 maaş alacak şekilde öğretmen istihdam edilmesi yanlıştır. Türkiye’den öğretmen görevlendirilmesine son verilmelidir. Bizim her alanda yetişmiş öğretmenimiz vardır” dedi.

Bu arada sendikanın “öğleden sonra derse girmeme” eylemi Bayraktar Ortaokulu, İrsen Küçük Ortaokulu, Değirmenlik Lisesi, Hala Sultan İlahiyat Koleji, Esin Leman Lisesi, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, ve 20 Temmuz Fen Lisesi olmak üzere 7 okulda devam ediyor.

BRT

Bir yanıt yazın