Kıbrıs

KTOEÖS:Tüm okulların ileri tetkikleri yapılmalı, çıkacak sonuçlara göre yol haritası belirlenmelidir

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Ozan Elmalı okulların depreme dayanıklılık taramaları ve Namık Kemal Lisesinin durumu konusunda yazılı açıklama yaptı.

Okulların depreme dayanıklılık açısından taranmasının ilk aşamasının tamamlandığını ancak raporların ortaya konulmadığını belirten Elmalı, daha fazla zaman kaybetmeden bir an önce tüm okulların ileri tetkikleri için, Namık Kemal Lisesi ve Dr.F.K.EML’den başlayarak 2ici adımın atılması ve çıkacak sonuçlara göre yol haritasının belirlenmesi gerektiğini kaydetti.

“Hangi okullar güçlendirilerek, hangileri yeniden inşa edilerek eğitime devam edilecektir ortaya konulmalıdır” diyen KTOEÖS Başkanı Elmalı, “Gelinen aşamada neNKL okul binası öğrencilerimizin taşınmasına uygun hale getirilmiş, ne de prefabrik sınıflar yapılmıştır. 14 Nisan tarihine kadar devam edecek on-line eğitim süreci, sorumluların çocuklarımızın daha fazla mağdur olmadan sağlıklı ortamlarda yüz yüze eğitime başlaması için değerlendirilmeli, gereken hazırlık yapılmalıdır. Aksi durumda bilinmelidir ki; sendikamız, öğretmenlerimiz, Okul Aile Birliği, öğrenciler ve ailelerimiz her türlü eylem, miting, yürüyüş ve protestoyu hayata geçirecektir“ dedi.

Bir yanıt yazın