Kıbrıs

KTÖS ve KTOEÖS Atatürk Öğretmen Akademisi önünde basın açıklaması yaptı

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) temsilcileri, bir grup Akademi Öğrencisiyle birlikte Atatürk Öğretmen Akademisi önünde eylem ve basın açıklaması yaptı.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Burak Maviş,Milli Eğitim Bakanı’nın Akademiyi kapatmayacağını söylediğini ancak YÖK ve YÖDAK’a denk tutmaya devam ettiğini belirterek, bunu yapmakla Akademi’nin zaten kapanmış olacağını söyledi.

Maviş,“Bu kurum 86 yıllık bir çınardır, Eğitim Bakanlığı’ndan önce vardı, sendikalardan önce de vardı, her türlü saldırıya karşı da var olmayadevamedecektir” dedi.

Atatürk Öğretmen Akademisi mezunlarının öğretmen ihtiyacını karşılayamaması durumunda Türkiye’den öğretmen getirilmesini uygun bulduklarını ifade eden Maviş, aksi takdirde okulun bir anlamı kalmayacağını savundu.

Burak Maviş, Milli Eğitim Bakanı’nı Akademi’yi geliştirmeye çağırdı.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Selma Eylem ise Meclis’ten geçirilen Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın kabul edilemeyeceğini belirtti.

“Bu yasayı uygulatmayacağız” iddiasında bulunan Eylem, mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

KıbrısTürkOrtaEğitimÖğretmenlerSendikasıGenelSekreteri Tahir Gökçebel de Milli EğitimBakanı’nı istifaya davet etti.

Konuşmaların ardından Sendikalara destek veren bir grup Akademi öğrencisi ise kalem bırakma eylemi yaptı.

Bir yanıt yazın