Kıbrıs

KTÖS ve KTOEÖS Mahkemeler önünde açıklama yaptı

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası ile Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası, 2022 yılında Eğitim Bakanlığı önünde gerçekleşen eylemde polisi darp ettikleri gerekçesiyle 22 öğretmene dava okunmasıyla ilgili olarak Lefkoşa’da mahkemeler önünde basın açıklaması yaptı.

İlk açıklamayı yapan Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Selma Eylem, 22 öğretmene dava okunmasına tepki gösterdi.

“Öğretmenler eylem yaptı diye gereksiz bir sebeple dava açıldı” diyen Eylem, öğretmenlerin eylem hakkının ve özgürlüğünün elinden alınmak istendiğini ileri sürdü.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Burak Maviş ise açıklamasında, sadece öğretmenlerin değil, tüm meslek gruplarının itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını iddia etti.

Maviş, “Meselenin özü, Milli Eğitim Bakanı’nın sendikalarla diyalog yerine ben yaparım olur zihniyetiyle yürüttüğü yasa değişikliğine karşı çıkmakta yatıyor. Bugün mahkemeye çıkan öğretmenlerimiz, iki yıl önce Öğretmenler Yasasında uzlaşı olmadan yapılmak istenen tek taraflı değişikliklerle ilgili endişelerini dile getirmiş, istişareyi ve diyaloğu savunmuş ve kamusal okullarımızdaki eğitimin niteliğini korumak için mücadele etmiştir” dedi.

Mahkemeler önündeki açıklamanın ardından Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’na üye öğretmenler, Atatürk Kültür Merkezi’ne yürüdü.

Bir yanıt yazın