Kıbrıs

KTÖS ve KTOEÖS tasarının geri çekilmesi için Meclis önünde eylem yaptı

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ile Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Öğretmenler (Değişiklik) Yasası’nda yapılmak istenen değişikliğe karşı ülke genelinde greve gitti ve meclis önünde eylem başlattı.

Yasadaki değişikliği, “öğretmene, örgütüne, topluma, toplumsal varlığa karşı yapılan saldırı, baskı ve tehdit” diye nitelendiren sendikalar meclis önündeki eylemde hükümete yasa tasarısını geri çekme çağrısını tekrarladı.

Öğretmen sendikalarının Meclis önündeki eylemine bazı siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum örgütleri de destek verdi.

Eylem nedeniyle polis, Meclis önünde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Eylemde konuşan KTOEÖS Genel Baskanı Selma Eylem,dayatmalara ve baskılara boyun etmeyeceklerini söyleyerek, bu eylemle seslerini duymak istemeyenlere seslerini duyuracaklarını belirtti.

Selma Eylem, tüm çabalarının ülekinin geleceği olan öğrenciler olduğunu da kaydederek, hükümete Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı meclisten geri çekme çağrısında bulundu.

KTÖS Başkanı Mustafa Baybora da konuşmasında eylemlerine destek veren herkese teşekkür ederek, ülkenin ağır ekonomik siyasi ve sosyal buhran döneminden geçtiğini kaydetti.Meclisten geçirilmek istenen Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı ile öğretmenin itibarsızlaştırılmaya çalılıldığını söyleyen Baybora, öğretmenin onurunu asla yere düşürmeyecegini vurguladı.

Öğretmen sendikalarının genel sekreterleri de söz alarak, Ögretmenler Değişiklşik Yasa Tasarısı’nın meclisten derhal geri çekilmesi talebini yineledi. İki sendikanın genel sekreterleri, baskılara ve dayatmalara boyun etmeyeceklerini belirtti.

Eyleme destek veren sendikalar adına konuşan KTAMS Başkanı Güven Bengihan ise ülkede işsiz birçok öğretmen varken Türkiye’den öğretmen getirilmesine karşı olduklarını belirterek, iki öğretmen sendikasının eylemlerine destek belirtti.Bazı okullardaki öğrenciler de öğretmenlerine destek için meclis önündeki eyleme katıldı.

Konuşmaların ardından öğretmenlerin yanlarında getirdikleri sembolik diplomalar ve kurşun kalemler Meclis bahçesine atıldı.

Bir yanıt yazın