Kıbrıs

KTÖS’ten kolej sınavı eleştirisi

 

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Eğitim Sekreteri Süleyman Gelener, kolej giriş sistemini eleştirerek, çocukların, gelişim, ilgi ve yeteneklerini destekleyen bir ölçme değerlendirme modeli talep etti.

Gelener, “Tüm çocuklarımızdan böyle bir stresi yaşadıkları için toplum adına özür dileriz” dedi.

Gelener yaptığı yazılı açıklamada, yıllardır adil bir kolej giriş sınav sistemi yaratılmadığını belirterek, mevcut kolej giriş sisteminin, hem eğitim sisteminde hem de okullarda çeşitli sorunlar yarattığını, ayrıca birçok önemli toplumsal sorunu da beraberinde getirdiğini kaydetti.

KTÖS Eğitim Sekreteri Gelener açıklamasında, “Çocuklarımızı yıllardır bu şekilde bir yarışmaya ittiğimiz için üzgünüz. Böyle bir düzen içerisinde emek harcayan her çocuğumuzu kucaklar tüm çocuklarımızdan böyle bir stresi yaşadıkları için toplum adına özür dileriz” ifadelerine yer verdi.

Gelener, KTÖS’ün, mevcut kolej giriş sistemine alternatif yöntemleri tüm paydaşların katılımıyla tartışmaya ve çocukların eşit şekilde ulaşabileceği bir kolej giriş sistemi yaratmaya hazır olduğunu belirtti.

Süleyman Gelener, Eğitim Bakanlığı’na da tüm paydaşların temsil edildiği ve 286 kişinin katıldığı 5’inci Eğitim Şurası’nda kolej giriş sistemi ile ilgili alınan kararlara sahip çıkması ve uygulamaya koyması çağrısını yineledi.

 

Bir yanıt yazın