Kıbrıs

Küçük: Bilgiyi doğru kanallara yönlendiren ülkeler karlı çıkacak

Ulusal Birlik Partisi Girne Milletvekili Hasan Küçük, denetimden önce planlamaya acilen ihtiyaç olduğunun altını çizerek, planlamanın teknolojik imkanlar ile yapıldığında denetimin ve verimliliğin sağlanabileceğini vurguladı.

Küçük, “hiç kimse size hazır bir şeyler vermiyor, bu nedenle yaratmak ve üretmek gerekir” dedi.

Ulusal Birlik Partisi Girne Milletvekili Hasan Küçük, ’de katıldığı Manşet Artı programında gündemi değerlendirdi.

Teknolojinin ve dijitalleşmenin gelişmesiyle birlikte yaşam biçimlerinin ve ihtiyaçların değişmekte olduğuna işaret eden Küçük, bu durumdan kaynaklanan bir sürekli güncellenme gereksinimi oluştuğunu söyledi.

“hiç kimse size hazır bir şeyler vermiyor” diyen Küçük, bu nedenle yaratmak ve üretmek gerektiğini vurguladı.

Hasan Küçük, “her geçen gün proje tabanlı bir siyaset yönetimine doğru gidiyoruz. İnsan kaynağı güçlü olan ülkeler, bilgiyi daha doğru kanallara yönlendiren ve yerel kaynaklarını iyi kullanan ülkeler bu süreçten karlı çıkacak” dedi.

Ülkede denetimden önce planlamaya acilen ihtiyaç olduğunun altını çizen Küçük, planlamanın teknolojik imkanlar ile yapıldığında denetimin ve verimliliğin sağlanabileceğini vurguladı.

Küçük, tekno parklar gibi dijital ve yazılım alanlarının gelişmesinin, yüksek öğrenim, teknoloji ve inşaat sektörü gibi yeni dünya düzeninde ülkenin katma değer ve gelişimine olanak sağlayacağını ifade ederek, dünya üzerinde yakın gelecekte e-ticaret hacminin 30 trilyon dolara ulaşacağı öngörüsünün göz ardı edilemeyeceğini kaydetti.

Bir yanıt yazın