Kıbrıs

Kültür Dairesi Müdürü Zaimağaoğlu, kültür sanat faaliyetlerini İzmir’e taşımak amacıyla girişim başlattı

Başbakan Yardımcılığı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu, Daire’nin 2023 yılında gerçekleştireceği kültür sanat faaliyetlerinden bir kısmını İzmir’e taşımak amacıyla girişim başlattı.

Kültür Dairesinden yapılan açıklamaya göre, ülke sanatı ile sanatçılarının yurt dışında tanıtılması hedefiyle çalışma başlatmak üzere İzmir’de temaslarda bulunan Zaimağaoğlu, KKTC İzmir Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, KKTC Eğitim ve Kültür Ataşesi Şebnem Pekdoğan ve İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ile görüştü.

İzmir’in kültür sanat etkinlikleri anlamında Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden biri olduğunu ifade eden Zaimağaoğlu, temaslarında Kültür Dairesi olarak İzmir’de gerçekleştirmeyi planladığı kültür sanat projeleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Zaimağaoğlu, İzmir’deki temasları çerçevesinde, Atatürk Müzesi, Konak Belediyesi Karikatür Müzesi ile Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’ni de ziyaret ederek, buralarda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bir yanıt yazın