Kıbrıs

“Kuzey Kıbrıs’ın Değerleri” serisinin üçüncü kitabının lansmanı yapıldı

 

“Kuzey Kıbrıs’ın Değerleri” serisinin üçüncü kitabını olan ve İş Kadınları Derneği kurucu üyesi Işın Ramadan Cemil’in yaşam öyküsünü anlatan kitabın lansmanı yapıldı.

İş kadınları Derneği Köşkünde gerçekleşen lansmanın açılışında konuşan Dernek Başkanı Selin Candemir, her toplumun toplumsal değer ortalamasını yükseltecek insanlara gereksinim duyulduğunu kaydetti.

Bir toplumsal  kimliğin oluşmasının parçalarından birinin idol nitelikli insanlara sahip olması olduğunu kaydeden Candemir, “ Işın Ramadan Cemil Kıbrıslı Türk kadını için idol olacak tüm meziyetlere sahiptir” ifadelerini kullandı.

İş kadınları Derneği fahri üyesi ve “Kuzey Kıbrıs’ın Değerleri” serisi kitabının yazarı Yardımcı Doçent Doktor Mutlu Soykurt da konuşmasında Kuzey Kıbrıs’ın değerleri kitap serisinin nasıl ortaya çıktığını anlattı.

 

 

Bazı isimlerin toplum hayatına dokunarak sessiz sedasız büyük bir değişim ve ilham yarattığını belirten Soykurt, Kuzey Kıbrıs’ın değerleri kitap serisi ile Kıbrıs Türk toplumunu kültürüne ve yaşamına büyük katkılar sunan gizli kahramanların hikayelerini gelecek nesillerle buluşturmayı amaçladığını söyledi.

İş Kadınları Derneği kurucu üyesi Işın Ramadan Cemil’ de kitapta yaşam öyküsünün anlatıldığını ve yaşananların sadece yazılı dokunuşlardan hayal edileceğini kaydederek “ güçlü olmak güçtür gücün alınabileceği tek yer de sevgi dolu kalplerdir” dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar   da Işın Ramadan Cemil’in sıkıntılı süreçlerden geçerek çok önemli işlere imza attığını kaydetti.

Işın Ramadan Cemil’in halk içerisinde yaptığı işlerin ve sosyal sorumluluk projelerinin önemine işaret eden Tatar, “ iyi ki varsınız iyi ki hep birlikte bu mücadeleleri yapıyoruz iyi ki örnek oluşturuyorsunuz” dedi.

Tatar, Kıbrıs Türk kadının verdiği mücadele ile dünyaya biz eşitiz varız ve var olacağız mesajının verildiğini  de söyledi.

Bir yanıt yazın