Türkiye

Lapta Belediyesi ile İstanbul Beyoğlu Belediyesi işbirliği ön protokolü imzaladı

Lapta Belediyesi ile İstanbul Beyoğlu Belediyesi arasında karşılıklı değişim, işbirliği ve iyi niyet ön protokolü imzalandı.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın da katıldığı kardeşlik ön protokolüne Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız imza koydu.
İmza töreni Alsancak Belediyesi Özgürlük Milli Parkı’nda gerçekleşti.
İmza töreninde konuşan Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 48’inciyıldönümünde, Cumhurbaşkanı Tatar’a şahitliği, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’a da gönülden de bağlı olan iki kardeş belediyenin işbirliği için teşekkür etti.
Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız da, protokolün önemine işaret etti ve kalplerinin her zaman KKTC ile birlikte olduğunu söyledi.
Ön protokole şahitlik eden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da,Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın Kıbrıs sevdalısı olduğunu vurgulayarak, Türkiye Okçular Vakfı Başkanı olarak da KKTC’ye büyük katkıları olduğunu söyledi.
Tatar, protokol ile iki kardeş halk arasındaki kültürel, ekonomik ve her türlü faaliyetin desteklenmesinin önemli olduğunu kaydetti.
Konuşmaların ardından ön protokole imza atıldı.
Ön Protokol, Lapta Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi arasında, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda karşılıklı görüş alışverişi ve işbirliğinin sağlanmasını amaçlıyor.

Bir yanıt yazın