Kıbrıs

Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği, Dünya Çevre Günü nedeniyle eylem düzenledi

 

Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği, Dünya Çevre Günü’nde, yıllar geçmesine rağmen CMC atıklarının temizlenmemesini nedeniyle Gemikonağı’ndaki CMC bölgesinde eylem gerçekleştirdi.

KKTC ve Güney Kıbrıs’tan bazı sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği eylemde, CMC maden kirliliğinin hala temizlenmemiş olması ve Güney Kıbrıs’ta devam eden madencilik faaliyetleri protesto edildi.

Eylemde konuşan Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği Başkanı Ahmet Hızlı, maden atıklarının insanları zehirlediğini belirterek, bunların bir an önce temizlenmesi gerektiğini söyledi.

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya da madencilikle ilgili çalışmaların 2022 İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması’nda yer aldığını belirterek, bölge olarak bu yöndeki faaliyetlere karşı durmaları gerektiği görüşünü ifade etti.

Eyleme destek veren sivil toplum örgütleri adına yapılan konuşmalarda ise hükümetin ülkede madenciliği yeniden canlandırmak istediği dile getirilerek, buna karşı konulacağı ifade edildi.

Konuşmaların ardından Aplıç Sınır Kapısına giden eylemciler, aktif madenciliğin devam ettiği Güney Kıbrıs’ta Rum Yönetiminin Aplıç’ta bakır madenciliği için yeni bir lisansı vermesini protesto etti.

Bir yanıt yazın