Kıbrıs

Lefkoşa Barış Araştırmaları Merkezi Uluslararası Barış Günü’nde panel düzenledi

Uluslararası Barış Günü etkinliklerle kutlanıyor.

“Dünya Barış Günü” olarak da bilinen Uluslararası Barış Günü, dünya barışına, insani yardım erişimine ve özellikle savaş ve şiddeti yoketmeye adanmış bir gün olarak ele alınıyor.

Uluslararası Barış Günü kutlamaları, her yıl New York’taki BM Genel Merkezi’nde bulunan BM Barış Çanı’nın çalınmasıyla başlıyor.Lefkoşa Barış Araştırmaları Merkezi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki yüksek eğitim Kurumlarından biri olan Dünya Barış Üniversitesi ile birlikte Dünya Barış Günü Paneli düzenledi.

Atatürk Kongre Merkezi’nde yer alan panelde açılış konuşmasını yapan Lefkoşa Barış Araştırmaları Merkezi Başkanı Prof. Dr. Emine Sülün, Merkezin dünyada ve bölgemizde sürdürülebilir barış için çalışmalar yaptığını söyledi.

Barışı, adalet, eşitlik ve farklı seslerin bir arada tartışılması olarak nitelediklerini ifade eden Sülün, uyum ve birliğin sadece uluslararası alanda değil kişilerin kalbinde de var olması gereken bir olgu olduğunun altını çizdi.Dünya Barış Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sağsan da barışın ancak güven gibi yavaş yavaş inşa edilmesi halinde kalıcı olabileceğine vurgu yaptı.

Dünyada her geçen gün artan adaletsizlik ve yabancı düşmanlığına artık dur denmesi gerektiğine işaret eden Sağsan, barışın sadece bir vizyon değil uygulanmaya konulması gereken bir hareket olduğunu kaydetti.

Panel, açılış konuşmalarının ardından, uzmanların sunumlarıyla devam etti.

BRT

Bir yanıt yazın