Kıbrıs

Lefkoşa Kızılbaş Parkı’nda “2’nci Çocuk Hakları Festivali” düzenlendi –

SOS Çocukköyü Derneği, Lefkoşa Türk Belediyesi ve bazı spor ile eğitim kurumlarının işbirliği çerçevesinde çocuk haklarına farkındalık yaratmak amacıyla Lefkoşa Kızılbaş Parkı’nda “2’nci Çocuk Hakları Festivali” düzenledi.

Festivalde basketbol, bisiklet, jimnastik ve dans gösterilerinin yanı sıra, çocuklar için yüz boyama etkinliği ve eğitsel oyunlar yapıldı…

BRT’ye konuşan SOS Çocukköyü Program Müdürü Ahmet Akarsu, festivalin amacının 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ne dikkat çekerek farkındalık yaratmak olduğunu söyledi.

Akarsu, “Bu hafta içerisinde hem çocuk hakları ile ilgili farkındalık yaratmak hem de çocukların, gençlerin eğlenebileceği, aileleri ile güzel zaman geçirebileceği bir fırsat oluşturmak istiyoruz” dedi.

BRT’ye konuşan Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ise festivalin, çocukların haklarını fark etmeleri ve güzel vakit geçirmeleri amacıyla düzenlendiğini ifade etti.

Harmancı, “Biz kuruluş ve derneklerle ortak faaliyetlere önem veriyoruz. SOS de bu ülkenin önemli kurumlarından biridir. Onlarla bu etkinliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın