Kıbrıs

“Mağusalı Sohbetler” ..CTP, Depremde Yapı Güvenliği ve Doğal Afetlerde Kriz Yönetimi’ni konuştu

Cumhuriyetçi Türk Partisi Mağusa İlçesi bir süredir ara verdiği “Mağusalı Sohbetler” etkinliğine yeniden başladı. Etkinlikte “Depremde Yapı Güvenliği ve Doğal Afetlerde Kriz Yönetimi” konusu ele alındı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Mağusa İlçesi “Mağusalı Sohbetler” etkinliği kapsamında “Depremde Yapı Güvenliği ve Doğal Afetlerde Kriz Yönetimi” konusu ile ilgili söyleşi düzenledi.

ModeratörlüğünüCTP Mağusa İlçesi Yönetim Kurulu üyesi Dr. Cemal Mert’in yaptığı söyleşiCTP Mağusa İlçe Binası’nda gerçekleştirildi.

Söyleşide, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği eski Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Seran Aysal “Depremde Yapı Güvenliği” konusu, Doç. Dr. Behçet Öznacar ise “Doğal Afetlerde Kriz Yönetimi” konusunda bilgiler paylaştı.

KTMMOB eski Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Seran Aysal, Doğa olayı olan bir depremin afet haline gelmesi insanın yaptığı hatalardan ve tercihlerden kaynaklandığını belirterek “Yönetimler ve vatandaşlar her şeyi bilimsel doğrulara uygun, usulünde ve olması gerektiği gibi yaparsa doğa olayları afete dönüşmesi öngörülmez. Bu deprem için de yağışlar sonrası oluşan sel ve taşkınlar için de geçerlidir” diye konuştu.

Doç. Dr. Behçet Öznacar ise, afetlerde risk yönetimi ile ilgili yaptığı konuşmasında KKTC’de bir Risk Azaltma Dairesi kurulması gerektiğini ifade etti, ancak bu güne kadar bu yönde bir adım atılmadığını söyledi.

Bir yanıt yazın