Kıbrıs

Maliye Bakanı Berova, Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen) heyetini kabul etti

Maliye Bakanı Özdemir Berova, Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen) heyetini kabul etti. Kabulde, Maliye Bakanlığı bürokratları da hazır bulundu.

Maliye Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen) Başkanı Abdullah Özdoğan kabuldeki konuşmasında, göreve gelir gelmez sorunları yerinde tespit etmek adına gümrüklerde incelemelerde bulunan Maliye Bakanı Dr. Özdemir Berova’ya verdiği destek ve katkılarından dolayı teşekkür etti.

Özdoğan, Teşkilat Yasası’nın günün koşullarına göre revize edilmesi, yoğun iş yükü altında çalışan gümrük personelinin sıkıntılarının giderilmesi, limanlarda seferlerin düzenlenmesi ve personel eksikliği gibi konuların bir an önce tamamlanabilmesi adına sendikanın da görüş ve önerilerini içeren dosyayı bakana sundu.

-Berova

Maliye Bakanı Özdemir Berova da konuşmasında, sendikanın dile getirdiği taleplere mesaisinin büyük bir bölümünü harcadığına işaret ederek, bu anlamda orta ve uzun vadede hayata geçirmeyi hedeflediği çalışmaları aktardı.

Berova, gümrük memurlarının özverili çalışmalarının farkında olduklarını belirterek, personel eksikliğinin giderilmesi için gerekli münhallerin bu yıl içerisinde süratle açılması adına paydaşlarla görüşmelerinin sürdüğünü söyledi.

Teşkilat Yasası’nın revize edilebilmesi için bürokratlarına talimat verdiğini ve ön hazırlıkların başladığını da belirten Maliye Bakanı Özdemir Berova, “Gümrüklerin 7 gün 24 saat çalışması, verimlilik açısından ve devlet gelirleri açısından en optimal olandır. Dolayısıyla hedefimiz çalışma huzuru ve barışı içerisinde, 7 gün 24 saat çalışabilecek bir gümrük yapısına orta ve uzun vadede ulaşmaktır. Bunun ilk adımlarını da bu dönem içerisinde atmak adına çalışmalar başladı.” dedi.

Bir yanıt yazın