Kıbrıs

Maliye Bakanı Sunat Atun’un, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı”

Maliye Bakanı Sunat Atun, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” nedeniyle yayımladığı mesajda, tüm emekçi kadınları, kadın hakları savunucularını ve toplumsal cinsiyet eşitliği için çalışanları saygı ile selamladı.

Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Atun, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün kadınların daha adil, barış dolu, iyi bir dünya için verdikleri mücadelenin günü olduğunu vurguladı.Maliye Bakanı Sunat Atun, ülkelerin gelişmesi için, kadınların toplumdaki konumlarının güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Türk kadının önemine de işaret eden Maliye Bakanı Atun, Türk tarihinin kadın kahramanları ile dolu olduğunu; Kıbrıs Türk halkının var oluş mücadelesinde de Kıbrıs Türk kadınının, cemaatten topluma, toplumdan devlete giden yolda, büyük emeklerinin olduğuna işaret etti.

Bakan Atun, kadınların ekonomik hayata katılımının son derece önemli olduğunu ve girişimlerinin desteklenmesi gerektiğini de belirterek; “Özellikle ülkemizde kadın girişimcilerin yeni sektörlerin oluşması ve bilhassa yerel değerlerin ticari ürüne dönüşmesinde öncülüğünün devamına ihtiyaç vardır. Devletimiz her zaman olduğu gibi kadın girişimcilerimizi desteklemeye devam edecektir” dedi.

Maliye Bakanı Sunat Atun mesajında tüm kadınların gününü kutladı.

 

Bir yanıt yazın