Kıbrıs

Meclis Başkanı Töre, Malatya temaslarını tamamladı

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Malatya temaslarını tamamladı.
Töre, Malatya’daki son gününde bu ilden yayın yapan ER TV canlı yayınına katıldı.

Hülya Kaya’nın sunduğu Güne Bakış programına konuk olan Başkan Töre, Kahramanmaraş merkezli depremin Malatya’ya yaşattığı büyük felaketi yerinde gördüklerini belirterek, bozuk yapıları kabul etmelerinin mümkün olmadığını ifade etti.
Töre, Meclis’te deprem ile ilgili oluşturulan komitenin yargı sürecini takip ettiğini kaydederek, Türkiye Cumhuriyeti’nin adli makamlarına güvenlerinin tam olduğunu dile getirdi.

Başkan Töre, Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü bir devlet olduğunu ve yaraları en yakın zamanda saracağını söyledi.
Kıbrıs’ta yaşayan birçok Malatyalı olduğunu belirten Başkan Töre, Ercan’dan bir an önce Malatya’ya direk uçuş olması temennisinde bulundu.
Başkan Töre, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteğiyle de KKTC’den taviz vermeyeceklerini kaydederek, Birleşik Kıbrıs gibi federasyon tezlerinin ortadan kalktığını söyledi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, bölgenin en güçlü ve Doğu Akdeniz’de en uzun kıyı şeridine sahip olan Türkiye’nin kendilerinin en büyük gücü olduğunu ifade etti.
Türk dünyasına yönelik yapılan ziyaretleri de anımsatan Töre, “Ümidimiz Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üyelikten asil üyeliğe geçmektir” dedi.
Meclis Başkanı olduktan Türkiye’de verdiği konferans sayısının 20’yi bulduğunu belirten Töre, Kıbrıs davasını anlatmaya devam edeceğini söyledi.

ŞEHİTLİĞE ZİYARET

Başkan Töre, Malatya’da bulunan Şehitliği de ziyaret etti.
Töre, şehit Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ve şehit Emniyet Mensuplarının yanı sıra şehitlik içerisinde bulunan Kıbrıs Gazilerinin de kabirlerini ziyaret ederek çiçekler bıraktı ve dualar okudu.
Şehitlikte ayrıca din görevlisi tarafından Kuran-ı Kerim okundu.
Başkan Töre, burada kabirleri ziyarete gelen şehit aileleri ile sohbet ederken, şehitlik özel defterini de imzaladı.

TİCARET BORSASI’NA ZİYARET
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, temaslarının sonunda Malatya Ticaret Borsası’nı da ziyaret ederek, Borsa Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi.
Töre, akşam saatlerinde ise Malatya Valisi Ersin Yazıcı tarafından onuruna verilen yemeğe katıldı. Yemekte il yöneticileri de yer aldı.
Gaziantep, Adıyaman ve Malatya illerini ziyaret eden Başkan Töre’nin temaslarını tamamlayarak yarın sabah karayolu ile Gaziantep’e geçmesi ve buradan da KKTC’ne dönmesi bekleniyor.

Başkan Töre’ye Türkiye temaslarında KKTC Gaziantep Başkonsolosu Kerem İzmen ile Meclis Mali, Teknik, Parlamenter Hizmetler Müdürü Hasan Büyükoğlu ile Özel Kalem Müdürü İrem Uygun eşlik etti.

Bir yanıt yazın