Kıbrıs

Memur-Sen’den açıklama:Sorunlar ortak akıl ve sağduyuyla çözümlenmeli

Kıbrıs Türk Memur Sendikası Başkanı Akın Manga, Meclis Genel Kurulu’nda oy çokluğuyla onaylanan Kamu İhale (değişiklik) yasası çerçevesinde yapılan grev ve eylemlerin bir hak olduğunu ancak eylem ve grevler nedeniyle halkın ve devlet kurumlarının cezalandırılmaması gerektiğini belirtti.

Kıbrıs Türk Memur Sendikası Başkanı Akın Manga yaptığı yazılı açıklamada, Kamu ihale değişiklik yasası gerekçesiyle, El-Sen’in eylemlerini askıya aldığı noktada, paydaş tarafların, ortak akıl ve sağduyuyla çözüm üretmesinin önemine işaret etti.

Manga, “çalışanların haklarının korunup geliştirilmesi amacıyla grev elbette bir sendikal haktır. Ancak bu hakkın en pahalı elektrik ücretini ödeyerek elektrik hizmeti alan halkın ve devlet kurumlarının cezalandırılması yönünde kullanılması, asla kabul edilemez” dedi.

Elektrikte kaos yaratmaya çalışanların halk desteğinden yoksun kalmaya ve başarısız olmaya mahkum olduğunu ifade eden Manga, yasa dışı eylem yapanlar hakkında, emniyet ve yargının gereğini yapacağına inanç belirtti.

Manga açıklamasında, “KKTC Devleti’nin egemen siyasi eşitlik ve Uluslararası eşit siyasi statü mücadelesi verdiği bu dönemde, kaosa ve Devletimizin itibarsızlaştırılması girişimlerine, halkımızın asla prim vermeyeceğinin bilinmesinde yarar görüyoruz. Elektrik gibi stratejik bir ihtiyacın kesintisiz arzı, KKTC Halkı ve Devletimiz için vazgeçilmez bir Beka sorunu olduğunun herkesçe bilinmesinde yarar görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın