KıbrısManşet

METRELERCE TANKER KUYRUĞU OLUŞTU

Benzine yapılan rekor zamlardan sonra, küçük çapta bir indirim yapılmıştı. Bir kaç gün sonra bugün yürürlüğe girecek şekilde yapılan indirimden da fazla, yine zam yapıldı. Zam haberini alan vatandaş akaryakıt istasyonlarına akın etti.

Vatandaşlar daha istanyonlara akın etmeden önce, istasyonların vatandaşlar gibi gayet doğal hakkı olan akaryakıt alımı için yola koyuldu. Tedarikçiler benzin istasyonlarının tankerlerine istenilen akaryakıtı satmadığı bilgisine ulaşıldı. Parası ile gelip benzin almak isteyen istasyonlar kilometrelerce yoldan gelip saatlerce beklemek zorunda kaldı.

Depolar kontrol edilecek mi?

Hatırlandığı üzere Ticaret Dairesi, gelen şikayetler üzerine istifleme yaptığı için bazı gaz satış noktalarına cezai yaptırım uygulanıp para cezasına çarptırmıştı.

Bu durumda tedarikçilerin depoları dolu mu boş mu kontrol edilmesi gerekiyor. Şayet dolu ise yasaya göre stok üzerinde rayiç bedelin yüzde 20’si kadar ceza kesilmesi gerekiyor. Tabi istifcilik tespiti yapılırsa… Tedarikçiler, ‘kotalı satış yapılıyordu, o yüzden sorun yaşandı’ deyip hükümet de bunu kabul edip kontrol etmezse, yine cevapsız soruların üstü örtülmüş olacak.

Vatandaşlar ile akaryakıt istasyonlarının mağdur edilmesi nedeniyle hükümeti, en son ne zaman kontrol yapıldığı hakkında vatandaşı bilgilendirmesi ve gereken kontrollerin yapılması için göreve davet ediyoruz.

Bir yanıt yazın