Kıbrıs

Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu, 20 Temmuz Fen Lisesi heyetini kabul etti

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, 20 Temmuz Fen Lisesi öğrencilerinden bir heyeti ve sorumlu öğretmenlerini kabul etti.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde, 20 Temmuz Fen Lisesi öğrencileri Keziban Çelikkanat, Ada Sanem Güneş, Ekrem Başar, Emirhan Güden ve Abbas Keskinel ile öğretmenleri Yurdagül Akcansoy, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nu ziyaret etti.

Ziyarette Bakan Çavuşoğlu, öğretmen Yurdagül Akcansoy’a ve öğrencilere hediye takdim ederken, öğrenciler de Bakana çiçek sundular. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı 19 Mayıs Komitesi, Bakan Çavuşoğlu, öğretmen ve öğrencilere Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk baskılı tişört hediye etti.  Öğrenciler, hediye edilen Atatürk tişörtlerini görüşme sırasında giydi.

– Çavuşoğlu: “Tam not alacak gençliğe sahibiz”

20 Temmuz Fen Lisesi öğrencileri ile öğretmenini kabulünde konuşan Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde şenlik havasında  düzenlenen bahsetti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkının Anavatanına ve Atatürk ilke ve inkılaplarına gönülden bağlı olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de devletlerini ilelebet yaşatma noktasında tam not alacak gençliğe sahip olduğunu söyleyerek, “Zaten Atatürk, gençlerin iktidarı, yöneticiliği ve diğer görevleri alacaklarını bilerek Cumhuriyeti gençlere emanet etti” ifadelerini kullandı.

Atatürk’ün öğretmenlere yönelik “Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” hitabını da hatırlatan Çavuşoğlu, öğretmenlerin bu görevi yürütmek için çok çalıştığını kaydetti.

Gençlerin de öğretmenlerinden aldıkları bilgilerle ve Atatürk ilke ve inkılaplarından ayrılmadan en iyi şekilde yetişeceklerine inanç belirten Çavuşoğlu, “Görevimiz Atamıza layık olmaktır” dedi.

Bakanlık olarak gençler için çalıştıklarını vurgulayan Çavuşoğlu, “Türk ulusuna ve dünya insanına hizmet edecek şekilde, inançlı, özgür, iradeli, ilim ve irfan sahibi olarak büyümeniz için biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Çok şükür ki sizler de bu temel felsefelerle büyüyorsunuz” diyerek, tüm gençlerin bayramını kutladı.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun ardından söz alan 20 Temmuz Fen Lisesi öğrencileri, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ı gençlere armağan etmesinin gençliğe verdiği değerin göstergesi olduğunu belirttiler.

Öğrenciler, Atatürk’e gençliğe verdiği önem ve gösterdiği güven için saygı ve şükranlarını ifade ederken, Milli Eğitim Bakanlığı’na da sağladığı imkanlardan dolayı teşekkür etti.

 

Bir yanıt yazın