Kıbrıs

Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle mesaj yayımladı

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Down Sendromunun bir hastalık değil, genetik bir farklılık olduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu, erken yaşlardan itibaren yapılacak farkındalık çalışmaları ile toplumun bilgilendirilmesinin ve Down Sendromlu bireylere destek olunmasının önemine vurgu yaptı.

Down Sendromlu bireylerin diğer vatandaşlar gibi eşit haklara sahip olduğunu da dile getiren Çavuşoğlu, Down sendromlu çocukların ve vatandaşların hayatlarını en iyi şekilde devam ettirmeleri ve topluma kazandırılmaları için herkese büyük görev düştüğünü söyledi.

Mesajında “Hayat onlarla daha anlamlı, daha renkli ve daha eğlencelidir. Çünkü Down Sendromlu bireylerin sevgileri sonsuz, karşılıksız, saf ve gerçektir.” ifadelerine yer veren Çavuşoğlu, bu alanda yapılacak farkındalık çalışmalarının, Down sendromlu bireylerin ve ailelerinin hayatlarını daha yaşanabilir bir hale getireceğine dikkat çekti.

Çavuşoğlu, “Yüreklerinde taşıdıkları sonsuz sevgileri ile bizlerin hayatına tarifsiz bir güzellik katan Down sendromlu kardeşlerimizin her zaman yanında olduğumuzu belirtiyor, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü’nün toplumsal bilinci geliştirecek çalışmalara katkı sağlayacağına inanç belirterek, kardeşlerimize ve ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” diyerek mesajına son verdi.

Bir yanıt yazın