Kıbrıs

Milli Eğitim Bakanlığı, drama etkinliğine ev sahipliği yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı, 27 Kasım Dünya Yaratıcı Drama Günü kutlama etkinlikleri kapsamında etkileşimli drama etkinliğine ev sahipliği yaptı.Etkileşimli Drama Derneği tarafından organize edilen ve “Duygularım” teması işlenen atölye çalışmasına, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun yanı sıra Bakanlık bürokratları, denetmenleri ve personeli katıldı.

Atölye etkinliği sırasında, Etkileşimli Drama Derneği yetkilileri tarafından “Duygularım” teması üzerine çeşitli drama etkinlikleri gerçekleştirildi.

Etkileşimli Drama Derneği Başkanı Esma İneci, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, yaparak, yaşayarak, içselleştirerek ve canlandırarak daha iyi öğrenileceğini belirterek, 27 Kasım Dünya Yaratıcı Drama Günü kapsamında böyle bir çalışmayı Milli Eğitim Bakanlığı’nda düzenlemekten dolayı mutlu olduklarını ifade etti ve bu imkanı sağlayan herkese teşekkür etti.

Ülkemiz çocuklarının, gençlerinin ve yetişkinlerinin içindeki çocuğu keşfe çıkaracak eğitim ortamları düzenlenmesi gerektiğine de dikkat çeken İneci, okullarda yürütülen drama etkinliklerinin yaygınlaştırılmasını temenni etti.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ise 27 Kasım Dünya Yaratıcı Drama Günü’nü kutlayarak, Bakanlık çalışanları ile birlikte yaratıcı ve eğlenceli bir atölye çalışması gerçekleştirdiklerini söyledi.

Dramanın, insan duygularını, düşüncelerini ve deneyimlerini derinlemesine keşfetme konusunda güçlü bir araç olduğuna vurgu yapan Çavuşoğlu, bu sanatın duygusal, entelektüel ve sosyal açıdan zenginleştirici bir deneyim sunduğunu belirtti ve bir saatlik kısa bir uygulama sürecinde bile, dramatik yöntemlerin insanların içsel dünyalarını keşfetmelerine ve ifade etmelerine yardımcı olduğunu dile getirdi.

Bakan Çavuşoğlu, bu tür etkinliklerin bireyler arasında iletişimi güçlendirdiğini, takım ruhunu desteklediğini ve yaratıcılığı teşvik ettiğini de vurgulayarak, eğitim alanında yenilikçi yaklaşımların önemine dikkat çekti. Bu etkinliklerin, öğrencilerin öğrenme süreçlerini daha etkili ve keyifli hale getirebileceğine inandığını sözlerine ekledi.

Gün içindeki yoğun tempoya kısa bir mola vermenin, kendileri için olumlu bir etki yarattığını vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, bu tür araların ruhsal ve zihinsel dinlenmeye katkı sağladığını ifade etti.

Çavuşoğlu, konuşmasının sonunda, Etkileşimli Drama Derneği’ne yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, bu tür etkinlikleri yaygınlaştırarak sürdürmelerini diledi.

Bir yanıt yazın