Spor

Milli sporculardan açıklamalar

( SPOR) Milli sporcular Merve Çelebi ve Yiğitcan Hekimoğlu, 1 HD’de yayınlanan “Spor Gündemi”ne açıklamalarda bulundu.

Sivas Yıldız Dağın’ndaki TVF Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası’ndaki birincilik sonrası başlayan Antalya kampından telefon bağlantısıyla programa katılan Merve Çelebi, Avrupa Turu’nda yapılacak 2 turnuva hazırlığında olduklarını söyledi.

2022 CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu Kahramanmaraş Etabı’nda elde edilen üçüncülükle ilgili ‘şampiyonluğun kıl payı kaçtığını’ belirten Merve Çelebi “Artık dünya arenasında yarışıyoruz ve dünyanın en iyi ülkeleri arasındayız, hedefimiz şampiyonluk” diye konuştu.

Merve, Türkiye Milli Takımı’ndan Bahanur. Simge ve Sanem’le KayseriErciyes ardından AvusturyaWagrein’deki AvrupaTurumücadelelerinde  korta çıkacak.

Spor Gündemi’nin stüdyo konuğu olan Milli Atlet Yiğitcan Hekimoğlu ise büyük emek ve çalışmalar sonrasında Tokyo Olimpiyatları’na katılamamış olmanın üzücü bir süreç yaşattığına işaret etti.

Yiğitcan, salgından kaynaklı, olmaması gerektiğine vurgu yaptığı kısıtlanma ve gecikmelerin bu büyük hedefe varışa engel oluşunu eleştirerek “Demek ki bu hedeflere hazırlık, apartmanda evin üstünde çalışmakla olmuyor. En ufak detayı bile atlarsanız rekabetin dışında kalırsınız.

12 yıldır olimpik kadrodayım. Birçok organizasyonlarda yer aldık ve hedefe çok yaklaşmıştım ancak pandemi planlama süreci maalesef bizi rakiplerden geride bıraktı. Süreçteki tıkanıklığın acısını yaşayanlardan biri oldum” ifadelerini kullandı.

“Hedeflerimden şaşmadım, kopma yok çalışmalara devam ediyorum” diye konuşan Yiğitcan Hekimoğlu, Kariyeri açısından önem taşıyacak bu yılki dört büyük yarış olan Akdeniz Oyunları, Dünya Şampiyonası, İslami Dayanışma organizasyonu ve Avrupa Şampiyonası’nda piste çıkma amacına işaret etti.

Bir yanıt yazın