Manşet

“Modern Tıpta Gelişmeler” konferansı düzenlendi..Cumhurbaşkanı Tatar: Sağlık hizmetleri birlikte hareketle daha iyi noktaya taşınmalı

 

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Cumhurbaşkanlığı Bilim ve Sağlık Komitesi ve Tabipleri Birliği iş birliği ile “Modern Tıpta Gelişmeler” konulu konferans düzenlendi.

Kanser Araştırma Vakfı’nın Kurucusu Prof. Dr. Mustafa Camgöz’ün konuşmacı olduğu konferans Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nde gerçekleştirildi.

Konferansa, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanının eşi Sibel Tatar ve Sağlık Bakanı Ali Pilli de katıldı.

Konferans öncesi konuşan Kıbrıs Türk Tabibleri Birliği Başkanı Özlem Gürkut, bilimin en hızlı gelişen alanlardan birinin tıp olduğunu belirtti.
Planlama ve iradenin önemini vurgulayarak, koruyucu sağlık hizmetlerinin oluşturulması gerektiğini kaydeden Gürkut, “bilimin temel alındığı günler için mücadele etmeliyiz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Bilim ve Sağlık Komitesi Başkanı Prof. Dr. Füsun Yıldız da, konferansın, bilgilerin pretiğe aktarılmasında katkı sağlayacağını belirtti.

Prof. Dr. Füsun Yıldız, konuşmasında ayrıca, Kanser Araştırma Vakfı’nın kurucusu Prof. Dr. Mustafa Camgöz’ün özgeçmişi ile ilgili bilgi verdi.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise, konferansın anlanlı olduğunu ifade ederek, Prof. Dr. Mustafa Camgöz ile çeşitli konularda değerli ve kıymetli çalışmalar yaptıklarını anlattı ve bu çalışmaların devam ettiğini söyledi.

 

Cumhurbaşkanı Tatar, “Kıbrıs Türk insanının İngiltere’de başarıları ile ortaya çıkardığı değerlerin, dünya kamuoyunda, dünya tıp literatüründe kayda geçmesi bakımından KKTC için bir onurdur” dedi.

Tıp ve teknolojinin hızla geliştiğini kaydeden Tatar, Prof. Dr. Mustafa Camgöz’ün tıptaki son gelişleri aktaracağını belirtti.
Cumhurbaşkanı Tatar, önümüzdeki dönemde Sağlık Bakanı, tüm doktorlar ve sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket ederek, sağlık hizmetlerini daha iyi bir noktaya taşımak için çalışmaların yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından, Kanser Araştırma Vakfı’nın Kurucusu Prof. Dr. Mustafa Camgöz, “Modern Tıpta Gelişmeler” konulu konferansını verdi.

 

Bir yanıt yazın