Türkiye

Muğla’nın Datça ilçesinde çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor

Muğla’nın Datça’da Mesudiye Mahallesi’nin Kocadağ mevkiindeki ormanlık alanda dün çıkan yangına müdahale sürüyor.Çok sayıda orman işçisi, arazöz ve iş makineleriyle yangının yerleşim birimlerine ilerlememesi için tedbir alındı ancak alevler bazı yazlık evlere kadar ulaştı, hasar görenler oldu. Çok sayıda ev de tahliye edildi.

Öte yandan alevlerin Kabaklarlı Plajı’na kadar ilerlemesi üzerine jandarma bölgede konaklama tesisi ve evlerde kalan tatilcilerden bölgeyi boşaltmalarını istedi.Datça-Mesudiye karayolu da yangın nedeniyle geçici süre ulaşıma kapatıldı.

Bu arada, söndürme çalışmalarına katılmaya giden bir itfaiye aracı devrildi. 3 itfaiyeci hafif yaralandı.

TC Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, yangında 10 uçak, 17 helikopter, 179 arazöz, 29 iş makinesi, 21 ilk müdahale aracı, 1466 personel ve 130 gönüllü görev alıyor.Belediyelerin itfaiye ekipleri ile askerler de söndürme çalışmalarına destek veriyor.

TC Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Muğla Afet Koordinasyon Merkezi’nde yaptığı açıklamada, yangının çıkış nedenine ilişkin, “Şu anki tespitimiz elektrik trafosundan çıktığı, ama kesin değerlendirmeleri ilerleyen saatlerde paylaşacağız” dedi.Bakan Kirişci, gece görüş sistemine sahip iki yangın söndürme helikopterinin de Datça’da ilk kez kullanılmaya başlandığını söyledi.

Yangında yaklaşık 500-600 hektarlık bir alanın zarar gördüğünü belirten Kirişci, 2 bin 400 civarında vatandaşın, zarar görmemeleri, yangından olumsuz etkilenmemeleri için bulundukları mahalleden tahliye edildiklerini vurguladı.

Bir yanıt yazın