Kıbrıs

Murat Aktuğralı: Yapıdaki bütün usulsüzlükler belgeleri ile ortaya konuldu

İsias Otel’de hayatını kaybeden Aras Aktuğralı’nın babası, enkazdan sağ çıkan Murat Aktuğralı, Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden İsias otel davasının ikinci gününde müşteki olarak dinlenildi.

Adıyaman’da bulunan BRT Muhabiri Levent Kutay’a değerlendirmede bulunan Aktuğralı1990’lı yıllardan bugüne kadar yapıdaki bütün usulsüzlüklerin belgeleri ile ortaya konulduğunu söyledi.

İsias Otel yapısındaki bütün usulsüzlükleri ispatları ile ortaya koyduklarını ve dahasını da ortaya koyacaklarını ifade eden Aktuğralı, şunları kaydetti:

“Bizleri sevindiren en önemli noktalardan biri, binanın yapımı ile ilgili sorumluluğu bulunan bir kişi binanın statik hesaplarını konut olarak yaptığını ifade etti. Konut olarak projelendirilen bir yapının otele dönüştürülmesinin teknik anlamda mümkün olmayacağını, binanın bütün ağırlık sistemini bozacağını, ve kolon-sütun ağırlık dengesini altüst edeceğini net olarak ifade etti. Biz bu noktadan sonra ‘orası kesildi, bu yanlıştı’ gibi daha ileri safhalarda bir şeyi kanıtlamak zorunda değiliz. Zaten bu bilgi bile, konut olarak projelendirilen bir yapının otel olarak kullanıma sunulmasının yeterince ölümcül bir mekan oluşturduğunu net olarak bize gösteriyor.”

Adaletin yerini bulması noktasında ümitli olduklarını belirten Aktuğralı, “11 sanık ve ileride eklenecek olanların içinden en azından birkaçının olası kast ile hüküm giyeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Bir yanıt yazın