Dünya

Muson yağmurlarının yol açtığı sel felaketinde bin 136 kişi hayatını kaybetti

 

Pakistan’da muson yağmurlarının yol açtığı sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor.Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, sel felaketi nedeniyle şu ana kadar bin 136 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

Ülkenin üçte birinin sular altında kaldığı felakette, yaklaşık 100 bin kişi de evsiz kaldı. Öte yandan son yılların en büyük sel felaketiyle mücadele eden Pakistan’daki Sindh ve Belucistan eyaletlerinde okullar tatil edildi.

Hükümet yetkililerinden yapılan açıklamada, haftalardır devam eden Muson yağmurlarının neden olduğu sel felaketinde en az 10 milyar dolarlık kayıp meydana geldiği belirtildi.14 Haziran’dan bu yana etkili olan muson yağmurlarının yol açtığı felaket nedeniyle BM ve Pakistan, acil fon başvurusu yapacaklarını duyurdu.BM ve Pakistan’ın acil fondan talep edeceği miktarın 160 milyon dolar olduğu belirtildi.

Şiddetli yağışlardan nasibini alan birçok bölgenin hala sular altında olduğu ülkede, selden etkilenenlerin yüksek alanlarda kurulan çadırlara tahliyesi sürüyor.

Şiddetli yağışlar sebebiyle 992 bin 871 evin hasar gördüğü, 727 bin 144 çiftlik hayvanının telef olduğu, yağışlardan yaklaşık 33 milyon 46 bin kişinin etkilendiği, 498 bin 442 kişinin ise kurulan yardım kamplarında yaşadığı belirtilmişti.

Bu arada Türkiye, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı koordinesinde selden etkilenen Pakistan’a çadır ve insani yardım malzemesi desteğini sürdürüyor.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, AFAD Başkanlığı koordinesinde bölgeye ilk etapta 10 bin çadır, 50 bin koli gıda, hijyen ve bebek malzemesinden oluşan yardım gönderilmesine devam ediliyor.

 

Bir yanıt yazın