Türkiye

Oktay Başkanlığındaki TBMM Dışişleri Komisyonu heyeti Töre’yi ziyaret etti… Oktay: Kıbrıs konusundaki görüşmeler ancak iki eşit egemen temelinde olmalıdır

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Fuat Oktay Başkanlığındaki TBMM Dışişleri Komisyonu Heyeti’ni kabul etti. Görüşmeden Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da hazır bulundu.

Kabulde konuşan Meclis Başkanı Töre, heyeti KKTC’de görmekten dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kıbrıs Türk halkının ulaştığı noktada Anavatan Türkiye’nin rolünün önemli olduğuna vurgu yapan Töre, “Anavatan olmasaydı buradaki ulusal mücadelemizi başarıya götüremezdik” dedi..

Töre, “Fuat Oktay, Cumhurbaşkanı yardımcısı olduğu dönem, KKTC’de büyük yatırımlar oldu. Türkiye Cumhuriyeti ile milli politika yürütülüyor. BM’ye kalsaydı 20 Temmuz barış harekatı gerçekleşmezdi. TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde KKTC, TDT’ye gözlemci üye oldu. Bu büyük bir gelişmedir” dedi.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay ise TBMM’nin yeni yasama yılına başlamadan önce KKTC’ye ziyarette bulunmak ve belirli konularda istişare etmek istediklerini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC’nin her zaman et ve tırnak gibi olduğunu kaydeden Oktay, her iki ülkenin de birbiri için her durumda tek yürek olduğunu söyledi. Oktay, “Kıbrıs konusundaki görüşmeler ancak iki eşit egemen temelinde olmalıdır, aksi olamaz. KKTC’nin tanınması yönünde tüm çabalarımız devam ediyor” dedi.

Bir yanıt yazın