Türkiye

Oktay, Beyarmudu’nda incelemelerde bulundu; ‘Bize düşen bu insani projenin tamamlanmasıdır’

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, KKTC ziyareti çerçevesinde Beyarmudu’nda incelemelerde bulundu.

İncelemelerinin ardından Beyarmudu Sınır Kapısı’nda basına açıklama yapan Oktay, Pile-Yiğitler yolunu yerinde görmek, yaşanan ulaşım sıkıntısını gözlemlemek ve yol çalışması sırasında yaşanan olayları bölge halkından dinlemek istediğini kaydetti.

Oktay “Buradan bütün dünyaya seslenmek istiyorum. Pile’de yaşayan Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin Beyarmudu’nda ve Yiğitlerde akrabaları var. Orada yaşayan Rumlar da var. Rumlar hemen üs bölgesinin diğer tarafında yapılan bir yolla insani her türlü ihtiyacını karşılarken buradan geçmesi gereken KKTC vatandaşları geçip bu insani yardımları alamıyor, illaki bu üs bölgesinden izin almak zorundalar. Güya İngiliz üssü ancak Rum tarafının bayrağı var. Tarafsız olması gereken yerde. KKTC bayrağının asılmasına izin vermiyorlar. Bu insani mi? Değil.” diye konuştu.

“BM ve AB’nin buradaki gerçekleri görmesini istiyoruz” diyen Oktay, BM Barış Gücünün KKTC toprağına müdahale etmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Oktay “BM’nin dönüp de bunu bambaşka bir çerçevede dünya kamuoyuna sunması gerçeklerden tamamen uzak ve kabul edilebilir değil. Dolayısı ile bize düşen bu insani projenin tamamlanmasıdır. Aslında buradaki BM Barış Gücüne de düşen budur. Bu proje bir barış projesidir ve hep birlikte bir an önce tamamlamalıyız. ” dedi.

Her sorunun bir fırsatı da beraberinde getirdiğini ifade eden Fuat Oktay BM Barış Gücü’nün KKTC yetkilileri ile de görüşüp bu sorunun çözüme kavuşması için bunu bir fırsat olarak değerlendirmesini istedi.

Fuat Oktay, Bayarmudu Belediye Başkanı Bülent Bebek’i de ziyaret ederek konuya ilişkin bilgi alarak çeşitli konularda görüş alışverişinde bulundu.BRT

Bir yanıt yazın