Kıbrıs

Özel eğitim öğrencileri, Engelsiz Sinema ve Aktivite Merkezi’nde sinema etkinliğine katıldı

Algım Özel Eğitim Merkezi ile Lefkoşa İş Eğitim ve Özel Eğitim Merkezi öğrencileri,  Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde bulunan Engelsiz Sinema ve Aktivite Merkezi’ndeki sinema etkinliğine katıldı.

Algım Özel Eğitim Kurumları’ndan yapılan açıklamaya göre, Telsim ve YDÜ işbirliğiyle yapılan etkinlikte öğrenciler  “Köfte Yağmuru” filmini izledi.

Etkinlikte, Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Ayhan Dolunay, Algım Özel Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü Evren Karademir ve diğer yetkililer hazır bulundu.

Telsim Genel Müdür Yardımcısı Tanpınar, yaptığı konuşmada, Algım ve Lefkoşa Özel Eğitim Merkezi ile birlikte organize ettikleri sinema etkinliğinde özel gereksinimli çocukların yüzündeki mutluluğun her şeye değer olduğunu belirtti.

Algım Özel Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü Karademir ise, özel çocuklara günlük rutin çalışmaların dışına çıkma fırsatı yaratmasının yanı sıra, eğitim toplantıları ve aile bilgilendirme toplantılarının da yapılabileceği bir yere sahip olabilmenin ayrıcalığını ve mutluluğunu yaşamakta olduklarını kaydetti.

2018 yılında açılan ve engelli bireylerin ihtiyaç duyabileceği gereksinimleri karşılayan Engelsiz Sinema ve Aktivite Merkezi’nde bulunan salon, özel gereksinimli bireyler ile ilgili tüm çalışma ve etkinliklerde ücretsiz tahsis ediliyor.

Bir yanıt yazın