Kıbrıs

Özgür ve Miroğlu anıldı –

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanlığı, Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulunan ve Birleşik Kıbrıs Partisi kurucularından Özker Özgür ve merhum eşi Zehra Özgür için Lefkoşa Kabristanlığı’ndaki mezarları başında anma töreni yapıldı.

Anma törenine Cumhurbaşkanı Vekili Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, bazı bakanlar, milletvekilleri, ailesi ve sevenleri katıldı.

Anma töreninde 1 dakikalık saygı duruşunun ardından Özker Özgür’ün kızı Münevver Özgür Özersay konuşma yaptı.

Münever Özgür Özersay, “2 değerli politikacı babamız ve Salih Miroğlu ayni gün aramızdan ayrıldı. Bu olay politik dünyanın karmaşıklığını ironiğini bize hatırlatması açısından çok önemliydi. Bıraktıkları miras daha ılımlı politik bir atmosfere işaret ediyor ve tüm acılarımıza rağmen gülümsememizi birbirimize destek olmamızı ve umut ederek güçlü yarınlar inşaa etme çabamızdan vazgeçmemizi söylüyor.”

Törende konuşan Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan da, Özker Özgür’ün yaşamı boyunca demokrasiyi ve ortak vatanı savunduğunu belirterek, “onu anmak demek onun mücadelesini hatırlamak demektir” dedi.

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay da, “hem siyasetçi hem de bir öğretmen olarak, eşitlik, özgürlük, adalet ve güvenilir insan olma değerlerinin ne kadar önemli olduğunu bizlere gösterdi” diyerek Özker Özgür’ü saygı, özlem ve rahmetle andı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman ise konuşmasında, Özker Özgür ve eşi Zehra Özgür’ü anarak, verdikleri mücadelenin önemine dikkat çekti.

Erhürman, “Yıllar geçiyor ama onların çok ağır bedeller ödeyerek verdiği mücadelenin ne değeri azalıyor, ne de ödenmesi gereken bedeller azalıyor. Hala barış için, demokrasi için, adalet için, eşitlik için kendi ayakları üzerinde duran Kıbrıs Türk halkı için ağır bir mücadele yürütmek gerekiyor.”dedi.

Anma töreninde konuşan Başbakan Ünal Üstel’de, uzun süre CTP’nin Genel Başkanlığını yapan Özker Özgür’ün çalışkanlığıyla yaptığı icraatlarla , Kıbrıs türk politikasında önemli izler bıraktığını belirtti.Cumhurbaşkanı Vekili Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre‘de, “Özker hoca, siyasette yükselen bir değerdi, iz bıkaran bir büyüğümüzdü” dedi.

Töre, “Alçakgönüllü, mütevazi, herkesle iyi ilişkiler kurmaya çalışan bir değerdi.Ortak değer yargılarımız var, farklı görüşlerimizde var. Bu uğurda mücadele eden herkese saygı duymalıyız. Önemli olan iz bırakmaktır. Huzurunda eğiliyorum, mekanı cennet olsun.” dedi.

Konuşmaların ardından Özker Özgür ve eşi Zehra Özgür’ün kabirlerine çiçek bırakıldı.

Daha sonra Ulusal Birlik Partisi eski Genel Sekreterlerinden Salih Miroğlu’nun kabri başında tören düzenlendi.

Dua okunmasıyla başlayan törende, Miroğlu’nun ailesi adına Dr. Düriye Deren Oygar konuşma yaptı.

Salih Miroğlu’nun hitapet yeteneği yüksek, içten ve samimi davranışlarıyla kitleleri hareketlendiren, toplumun faydasına çalışan bir kişilik olduğunu aktaran Oygar, “Miroğlu, toplumun refahını odak noktası yapan,kişisel çıkarları için değil, toplum için çalışan ,sabahlara kadar kitap okuyup kendini geliştirmeye önem veren bir kişiydi.”dedi.Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan’da, Miroğlu’nun derin bir bilgi birikimine sahip, hoşgörülü ve yurtsever olduğunu söyledi.Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay’da, Miroğlu’nun siyasetçi olarak toplumda kanaat önderi olan önemli bir değer olduğunu ifade etti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman da konuşmasında “Miroğlu siyasette hoşgörünün, karşı tarafı dinlemenin ne kadar önemli olduğunu bizlere gösterdi. Bu kayıplarımızla, kaliteden de kaybediyoruz” ifadelerini kullandı.

UBP Genel Başkanı Başbakan Ünal Üstel’de, toplumun yetiştirdiği iki değerli insanı ayni zamanda kaybettiklerini işaret ederek, Miroğlu’yla ilgili düşüncelerini aktardı.Üstel, “Çok çalışkan, atılgan ve herzaman iyilik yapmayı seven bir kişiyidi. Topluma once hekim olarak, dah sonar UBP’de politikaya atılıp, halkına hizmet etmeye devam etti. UBP Genel Başkanlığına vekalet ederken kaybettik, bugün bir kez daha kabri başında kendisini anıyoruz, mekanı cennet olsun.”dedi.

Anma töreninde son konuşmayı Cumhurbaşkanı Vekili Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre yaptı.

Töre, “Miroğlu halkçı birisiydi. Önderlik ve liderlik kabiliyeti yüksek olan bir kişiydi. Devletin bağımsızlığını önde tutan birisiydi. Fikir ve düşüncelerini kendimize örnek alıyoruz.”dedi.Buradaki tören de Miroğlu’nun kabrine çiçek bırakılmasıyla son buldu.

BRT

Bir yanıt yazın