ManşetTürkiye

Özkan Uğur son yolculuğuna uğurlanıyor…

Uğur’un cenazesi Karacahmet Gasilhanesi’nden alındı, Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’ne götürüldü.

BAKAN ERSOY: HEPİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, tören öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Çok önemli bir sanatçımıza veda ettiğimiz bir gün. Özkan Uğur sanatçı unvanını layıkıyla taşıyabilen çok önemli bir sanatçımızdı” dedi.

Uğur gibi sanatçılara veda etmenin zor olduğunu söyleyen Bakan Ersoy, şunları kaydetti:

“Hem müziğin efsanesi hem de ekranların, sinema perdesinin en doğal karakterlerinden biriydi. Geçmişte, günümüzde ve gelecekte de sanatçılarımıza örnek olacak çok değerli bir yetenekti. Böyle değerli sanatçıların yerini doldurmak maalesef çok güç oluyor. Başta değerli ailesi olmak üzere tüm sanatçılarımıza, yakın dostlarına sabırlar diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun.

OĞLUNDAN DUYGUSAL KONUŞMA Özkan Uğur’un oğlu konuşmasında “Hayatını hastalığına rağmen doyasıya yaşadı. Eğlenmeye ve eğlendirmeye devam etti. En zor zamanlarında bile yüzünden gülümsemesi eksik olmadı. Artık onun gitar çalışını, Özkanca egzersizlerini, kahkalarını esprilerini duyamayacak olmak daha doğrusu ona dokunamayacak olmak çok hüzün verici… Babam hakkında di’li geçmiş zamanda konuşuyor olmak çok zor. Nur içinde yat canımızın içi” dedi.

TABUTUNUN YANINDA GİTARI YER ALDI Hayatını kaybeden MFÖ üyelerinden Özkan Uğur’un cenazesi Karacahmet Gasilhanesi’nden alındı ve anma için AKM’ye getirildi. Taksim AKM’de düzenlenen veda törenine Uğur’un ailesi, meslektaşları ve hayranları katıldı.

CEM YILMAZ TÖRENDE GÖRÜNTÜLENDİ Özkan Uğur’un tabutunun yanına gitarının konulması gözlerden kaçmadı. Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz, Can Yılmaz, Sıla, Demet Akbağ gibi isimler törende bulunuyor.

İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da anma için salonda…

Türkiye’de müziğe damgasını vuran gruplardan MFÖ’nün (Mazhar, Fuat, Özkan) üyesi müzisyen ve oyuncu Özkan Uğur (69) hayatını kaybetti. Özkan Uğur yoğun bakımda tedavi altına alınmış ve entübe edilmişti.

Bir yanıt yazın