Kıbrıs

Öztürkler: E-vize otomasyonuna Ağustos ayında tam anlamıyla geçmeyi hedefliyoruz

İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler BRT’de katıldığı ‘17’nci Saat’ programında, e-vize otomasyon sistemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Öztürkler, kamu güvenliği noktasında sıfır tolerans gösterdiklerini ve en fazla deportun gerçekleştirildiğini hatırlatarak, kamu güvenliğinin büyük önem taşıdığını, sadece deport değil, ülkeye giriş esnasında sıkıntı çıkarabilecek kişilere de giriş yasağı konulduğunu söyledi.

Bunun bazı sektörlerde doğurduğu sonuçlar nedeniyle de eleştirildiklerine işaret eden Öztürkler, ülkede kırmızı, mavi bültenlerle, interpol tarafından aranan kişiler konusunda da adımlar atılıdığını ve bu kişilerin de ülkeden gönderildiğini kaydetti.

Bakan Öztürkler, ülkeye turist ve öğrenci geleceğini ancak alınan ve alınacak önlemlerle kamu güvenliği açısından sıkıntı yaşanmasının önüne geçilmesinin önemli olduğunu belirtti.

E-vize ile bunu amaçladıklarını ifade eden Öztürkler, e-vize otomasyon sistemi ile öğrenci veya iş amaçlı ülkeye gelecek olanların önceden kontrol edilmiş olacağını söyledi.

Ziya Öztürkler, sistemin ikinci aşamasının sonuna gelindiğini, şu anda denemeler yapıldığını, Temmuz ortası bir ülke ile test aşamasına geçileceğini, Ağustos ayında ise sisteme geçilmesini hedeflediklerini vurguladı.

BRT

Bir yanıt yazın