DünyaManşet

Partnerinizle tartışırken kaçınmanız gereken 5 hareket

1- SUÇLAMAK Partnerinizin yaptığı hareket hoşunuza gitmemiş hatta sizi kızdırmış olabilir. Bu konuyla ilgili tartıştığınız sırada önemli olan dile getirme biçiminizdir.

Yani partnerinizi “Bunu hep yapıyorsun” şeklinde suçlamak yerine ona ricada bulunabilirsiniz.

2- OLAY YERİNDEN KAÇMAK Partnerinizle kavga ettiğinizde, lütfen olay yerinden kaçma dürtüsüne karşı koyun. Çünkü bu durum hiçbir şeyi çözmez.

Eğer kavgadan uzaklaşmak istiyorsanız öylece kaçmak yerine “Şu anda etkili bir şekilde iletişim kurmakta zorlanıyorum, bu yüzden yürüyüşe çıkıyorum” diyebilirsiniz.

3- AĞLAMAK Bir kavga sırasında ağlamak dikkat dağıtır. Bu sebeple ağladığınızda, kendinizi tekrar toparlayana kadar tartışmaya ara verin. Çünkü karşısındakinin ağlaması bazı insanları gererken bazılarını uzaklaştırabilir

4- KONUYU UZATMAK Eğer aranızdaki kavgayı bitirmek ve gerçekten atlatmak istiyorsanız; konuyu uzatmayın. Aranızdaki konuşup çözüme kavuşturduktan sonra geçmişe bir sünger çekin.

5- KAVGAYI BİTİRMEYE ÇALIŞMAK Bir kavga sırasında rahatsız ve mutsuz hissetmek normaldir. Ancak tartışmanın hemen bitmesi için konuyu kapatmak doğru değildir.

Bu sebeple partnerinize kavga etmenin sizi üzüp yorduğunu söyleyip daha sonra devam etmek istediğinizi belirtin.

Bir yanıt yazın